Egypte

We steunen FACE for Children in Need sinds 2004 en Lekaa sinds 2006. De missie van de FACE-vereniging is het helpen en beschermen van verlaten kinderen, wezen en straatkinderen. De vereniging Lekaa heeft als doel kinderen op te voeden zodat ze autonoom kunnen worden door hun capaciteiten voor innovatie en creatie te ontwikkelen.

Profiteer van meer dan 4.000 kinderen
Ondersteund door onze vereniging sinds 2004

FACE for Children in Need

Dit project wordt ondersteund sinds 2004. De missie van FACE omvat het helpen en beschermen van verwaarloosde kinderen, weeskinderen en straatkinderen. De vereniging biedt kinderen bescherming, een stimulerende omgeving en aangepaste ondersteuning bij de re-integratie in hun familie. Ze brengen een breed scala aan educatieve, psychosociale en medische diensten om aan alle behoeften van de kinderen te voldoen.

De plaatselijke structuur in Egypte neemt in grote mate deel aan de financiering van de activiteiten via hoofdsponsors die betrokken zijn bij driejarige programma's. Ondanks de economische moeilijkheden van de afgelopen jaren, blijft deze financiering overeind.

FACE was betrokken bij gesprekken met de overheid om de wetgeving rond het kafalasysteem (het gastgezin) aan te passen, waardoor kinderen op een jongere leeftijd in een nieuw gezin kunnen worden opgenomen. Deze wetswijziging heeft een positief effect op het aantal zeer jonge kinderen die nu niet meer in instellingen worden opgenomen.

LEEKA

Dit project wordt sinds 2006 ondersteund. Deze vereniging heeft als doel kinderen op te voeden om ze in staat te stellen zelfstandig te worden, door hun innovatie- en creatievermogen te prikkelen.

In het district El Khanka hebben ze een huiswerkschool, expressieworkshops en buitenschoolse cursussen opgezet. In 2016 nam de lokale gemeenschap het project over. Er wordt nog steeds administratieve ondersteuning geboden.

Sinds 2013 voorziet het nieuwe Elwaraq-project in onderwijs voor een geïsoleerde gemeenschap die op een eiland in het midden van de Nijl woont. Meerdere aspecten worden uitgewerkt:

Sinds 2016 biedt de plaatselijke vereniging alfabetiseringscursussen aan voor vrouwen en begeleidt hen naar de certificeringsproeven.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag