Activiteiten

Naast het monitoren van projecten, voert de vereniging verschillende activiteiten uit in België.

Deze activiteiten hebben als objectief :

De activiteiten in België zijn de volgende:

Animaties :

Elke jaar zijn er veel animaties uitgevoerd, in scholen, parochie, jeugdbeweging, rusthuis. Doel is te informeeren over wie was Zuster Emmanuelle, haar leven en haar boodschap van liefde. Maar ook om de link te leggen met de projecten die momenteel worden ondersteund !

Communicatie om onze donors te informeren over onze projecten

Echos is de halfjaarlijkse nieuwsbrief die iedereen die dat wenst op de hoogte houdt van het laatste nieuws van de vereniging en de ondersteunde projecten.

We sturen meerdere malen per jaar brieven naar onze donoren, inclusief een nieuwsbrief over het nieuws van onze projecten en de activiteiten gestart in Begië, en eveneens een oproep tot donaties om het werk voort te zetten.

Onze nieuwe website stelt ons in staat om de nieuwste informatie gemakkelijker te communiceren en onze publicaties en video’s te delen. De Facebook pagina van de vereniging is een belangrijk werktuig, vooral om het nieuws van onze projecten of de evenementen die we organiseren in België door te geven. Er werd ook een Instagram-account gelanceerd, waarmee een jonger publiek werd bereikt. Sinds kort kunnen we ons via een LinkedIn-pagina richten tot bedrijven en de professionele wereld.

Laatste Echos Laatste Nieuwsbrief Jaarverslag 2020

Events :

Regelmatig worden concerten of toneelstukken ten behoeve van ons gespeeld. Bovendien organiseren we ook dergelijk evenementen.

In 2020, de Rimb, Climb & Fly! Per fiets de grote markt van Brussel met Chamonix verbinden in 5 dagen. Daarna de beklimming van de Mont Blanc en tenslotte, de kers op de taart, het dalen met een twee-zit paraglider. Deze uitdaging werd gedaan in 2020 door Tom de Dorlodot en Luc Steens ten behoefte van onze vereniging, en in het bijzonder het project Face for Children in Need. Dit evenement bracht niet alleen 13.000 € op, maar blies ook een wind van optimisme onder de mensen die onze avonturiers dag in dag uitvolgden!

Yalla for Children is een actie van gesponsorde uitdagingen (wandelen, hardlopen of fietsen) uitgevoerd ten bate van onze vereniging. Net als Luc Steens, Tom de Dorlodot en Zuster Emmanuelle kan iedereen zijn grenzen overschrijden om het onderwijs van kinderen over de hele wereld te ondersteunen. De actie werd eind 2020 ontwikkeld en begon effectief in het voorjaar van 2021. In 2021 zijn verschillende wandelingen gepland. Dit initiatief kan ook georganiseerd worden in de schoolomgeving, het bedrijfsleven, jeugdbewegingen, catechismusgroepen, ...

“Het is jouw beurt om voor de kinderen te bewegen!”
Hebt u vragen ? Neem contact op via yalla@soeuremmanuelle.be

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag