Zuid-Soedan

We steunen sinds 2005 het Holy Trinity Peace Village in de regio Kuron. Het doel van dit initiatief is het bevorderen van begrip tussen etnische groepen om een ​​harmonieuze sociale en economische ontwikkeling mogelijk te maken.

De school, van kleuterschool tot middelbare school, verwelkomt meer dan 700 kinderen
Ondersteund door onze vereniging sinds 2005

Holy Trinity Peace Village

Deze Village wordt sinds 2005 bijgestaan door onze vereniging. Het dorp is gelegen in de regio rond Kuron en omvat verschillende stammen. De doelstelling van de Village is de verstandhouding tussen de etnische groepen te verbeteren om zo een harmonieuze sociale en economische ontwikkeling mogelijk te maken. Meer dan 300 leerlingen worden opgevangen in deze oase van vrede, te midden van een land in oorlog.

Ze is de jongste dochter uit een gezin van 6 broers en 3 zussen. Ze voltooide haar basisonderwijs aan de St. Thomas Primary School in Kuron. Daarnaast is zij moeder van twee kinderen als gevolg van een gedwongen huwelijk van haar oudere broers. Maar vanwege haar ambitie en vastberadenheid om te slagen, keerde ze terug naar de lagere schoolklassen. Vorig jaar maakte ze deel uit van de kandidaatklas die het eindexamen afrondde en slaagde, en Anna scoorde 359 van de 500. Ze wilde doorgaan op de middelbare school en sloot zich aan bij de nieuwe open klas in het Peace Village. Maar ondertussen is Anna voor korte tijd ingehuurd om gedurende 2 maanden voedingssupplementen uit te delen aan zwangere en zogende moeders. Dus schreef ze zich in maart in om naar St. Thomas Secondary School te gaan, een allereerste nieuw opgerichte middelbare school!

Anna Nadapal, Toposa de 20 ans

Een van de doelstellingen van dit project is het stimuleren van andere gelijkaardige initiatieven in de regio. De oprichter, bisschop Taban, heeft voor dit initiatief al meerdere beloningen ontvangen, zoals een prijs van de Verenigde Naties voor zijn inzet om verzoening en vrede in de regio te bevorderen. In 2018 ontving hij de prijs voor Vrijheid van godsdienst van de Roosevelt Foundation.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag