Onze vereniging, opgericht in 1979, zet het werk van zuster Emmanuelle voort.

De vereniging ‘De Vrienden van Zuster Emmanuelle’ wil projecten steunen die zich vooral het lot van vrouwen en kinderen aantrekken die het slachtoffer zijn van onrechtvaardige en afschuwelijke situaties in de wereld.

Het doel van de organisatie bestaat erin de omstandigheden voor het (over)leven van vrouwen en kinderen te verbeteren door: hen te voeden, te verzorgen en professioneel op te leiden, om hen in staat te stellen zich op harmonieuze wijze te ontwikkelen, zodat ze zich succesvol in hun samenleving kunnen integreren. Op vraag van de oprichter wordt elke activiteit onafhankelijk van elke politieke, godsdienstige of raciale beschouwing uitgevoerd, zowel voor de kansarmen en de leden van de vereniging, als voor hen die bijdragen aan de verwezenlijking van dit doel.

In 2018 hebben we wereldwijd 11 projecten ondersteund. Die steun kan de vorm aannemen van een financiële bijdrage, de stimulering van projecten in België, en hulp bij de geldinzameling met het oog op onafhankelijkheid van de projecten.

De vereniging is als volgt samengesteld :

De raad van bestuur :

De Team in 2021

De vrijwilligers

Opvolging van de projecten

Elk gesteund project wordt regelmatig opgevolgd.We communiceren via alle mogelijke middelen op afstand (mails, telefoon, skype, …). Projectmanagers komen regelmatig naar België, wat het mogelijk maakt om een volledigere blik te werpen op de evolutie van deze projecten. Bovendien proberen we, afhankelijk van de mogelijkheden, bezoeken ter
plaatse te plannen. In 2020 dwong de huidige crisis ons echter om een aantal projectbezoeken uit te stellen.

Deze regelmatige controle geeft ons een volledig beeld van het leven van elke gesteunde actie, zowel de successen als de moeilijkheden die de verschillende projecten kunnen tegenkomen. Deze manier van samenwerken stelt ons in staat om een duurzaam vertrouwen op te bouwen en met de veldacteurs te zoeken naar antwoorden op de complicaties die zich kunnen voordoen. Deze nauwe werkaanpak heeft ons in staat gesteld om snel te reageren op de specifieke en dringende behoeften in verband met de Covid-crisis, zoals de levering van hygiëneproducten, medische zorg, voedsel, enz.
Bovendien kunnen we dankzij deze perfecte kennis van de situatie onze donoren op de hoogte houden van de vooruitgang van de gesteunde projecten en uitzonderlijke steunaanvragen uitvoeren om te reageren op noodsituaties, zoals de aardbeving in Nepal in 2016, de Covid-crisis of de overstromingen in Zuid-Soedan dit jaar.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag