Burundi

Onze partner CPCS (actief in Nepal) besloot samen te werken met UCBUM, een lokale actor, om best practices en methodieken met hen te delen, en om een opvang- en dagsocialisatiecentrum te openen voor jongeren en kinderen in straatsituaties.

Profiteer van meer dan 300 kinderen
Ondersteund door onze vereniging sinds 2021

UCBUM

In het hart van de stortplaats van Buterere bevinden we ons als een van de voddenrapers in 1971, wanneer zuster Emmanuelle voor het eerst arriveert in wat haar plaats van leven zal worden voor de komende 22 jaar. Maar we zijn inderdaad in 2021... Meer dan 5.000 mensen, van wie 46% kinderen, voeden zich op de stortplaats die de stad Bujumbura bedient. Gedwongen door armoede sturen veel huishoudens hun kinderen naar de vuilnisbelt om overgebleven voedsel te verzamelen dat als maaltijden voor het gezin zal dienen. De ondraaglijke omstandigheden waarin deze jonge mensen leven, vooral jonge meisjes, stellen hen bloot aan economische uitbuiting, seksueel geweld, alle gevaren van het straatleven... Onze partner CPCS (actief in Nepal) besloot samen te werken met UCBUM, een lokale actor, om best practices en methodieken met hen te delen, en om een opvang- en dagsocialisatiecentrum te openen voor jongeren en kinderen in straatsituaties. De dagcentra bieden psychosociale ondersteuning, een vrijetijdsruimte en hulp bij de oriëntatie van mensen in situaties van sociale uitsluiting en die bescherming nodig hebben. Mensen die het socialisatiecentrum bezoeken, profiteren ook van een maaltijd, domiciliëring overdag, infrastructuur voor hun persoonlijke hygiëne en gezondheidszorg, evenals integratie- en ondersteuningsworkshops.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag