Oeganda

De Blessed Damian School, opgericht in 1996 door bisschop Paride Taban, biedt onderdak aan 700 kinderen, waaronder veel wezen uit de oorlog in Zuid-Soedan. Wij hebben dit project vanaf het begin ondersteund.

De lagere en middelbare school verwelkomt 700 kinderen
Ondersteund door onze vereniging sinds 1996

Blessed Damian School

De Blessed Damian School, in 1996 opgericht door bisschop Paride Taban, is een droom die werkelijkheid geworden is. Vroeger woedden er grote moordpartijen in Zuid-Soedan, waardoor veel kinderen en kindsoldaten op de vlucht werden gedreven.

Bisschop Taban heeft er toen alles aan gedaan om ze op te vangen. Van een religieuze gemeenschap kreeg hij een stuk land van ongeveer 30 hectare om er een school op te bouwen.

Sindsdien, en ook vandaag nog, verwelkomt de school 700 kinderen, van wie een groot deel nog steeds afkomstig is uit Zuid-Soedan. De school laat hen toe hun vaardigheden te ontwikkelen, maar geeft hen ook de ruimte om te spreken en te luisteren.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2020

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag