Oeganda

De Blessed Damian School, opgericht in 1996 door bisschop Paride Taban, biedt onderdak aan 700 kinderen, waaronder veel wezen uit de oorlog in Zuid-Soedan. Wij hebben dit project vanaf het begin ondersteund.

De lagere en middelbare school verwelkomt 700 kinderen
Ondersteund door onze vereniging sinds 1996

Blessed Damian School

De Blessed Damian School, in 1996 opgericht door bisschop Paride Taban, is een droom die werkelijkheid geworden is. Vroeger woedden er grote moordpartijen in Zuid-Soedan, waardoor veel kinderen en kindsoldaten op de vlucht werden gedreven.

Bisschop Taban heeft er toen alles aan gedaan om ze op te vangen. Van een religieuze gemeenschap kreeg hij een stuk land van ongeveer 30 hectare om er een school op te bouwen.

Sindsdien, en ook vandaag nog, verwelkomt de school 700 kinderen, van wie een groot deel nog steeds afkomstig is uit Zuid-Soedan. De school laat hen toe hun vaardigheden te ontwikkelen, maar geeft hen ook de ruimte om te spreken en te luisteren.

Het jaar 2022 markeert het einde van onze aanwezigheid in Oeganda. We zijn al een aantal jaren bezig met het afbouwen van het project, waarbij we onze steun geleidelijk afbouwen om onze aandacht te richten op Zuid-Soedan.

Het oorspronkelijke doel was om jonge mensen die Zuid-Soedan ontvluchtten toegang te geven tot onderwijs in Oeganda. De afgelopen jaren hebben we dit fenomeen sterk zien afnemen. Bovendien is de infrastructuur nu compleet en wordt deze school ook deels ondersteund door de lokale autoriteiten.

Onze missie loopt hier dus ten einde, maar we blijven in contact met hen om de voortgang van de Blessed Damian School te volgen en, indien nodig, aanwezig te zijn.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws
Ik schrijf me in
Jaarverslag 2022

Dankzij gemotiveerde veldteams, dankzij uw steun en met de hulp van onze begunstigden, zijn de levens van duizenden vrouwen en kinderen in nood veranderd!

Blader door het jaarverslag